Sunday , 29 March 2020
media_155255249062564900

(FOTO) Ideea unor profesori de la un liceu din capitală! Unde-și lasă elevii telefoanele înainte de a începe ora

Digitalizarea înaintează cu pași rapizi, iar telefoanele mobile performante au devenit un lucru indispensabil. Totuși, în unele cazuri, cum ar fi școala, acestea au un rol distructiv. Tentația de a sta pe Facebook, Instagram sau alte rețele de socializare îi face pe elevi să fie mai puțin atenți la ore, dar ac de cojoc se găsește pentru orice situație.

Regulamentul Liceului Dante Alighieri prevede că elevii nu au dreptul să utilizeze telefoanele mobile pe parcursul orelor, iar pentru ca regulamentul cu siguranță să nu fie încălcat, profesorii pun în aplicare tot felul de metode ingenioase.

“Ideea a venit de la o colegă, noi am preluat-o. Utilizarea telefonului la lecţie este permisă doar sub îndrumarea profesorului, în scopuri didactice. Majoritatea link-urilor utile pot fi accestae după lecţie, nu în timpul ei. La lecţie învăţăm să gândim”, a declarat Natalia Turcan, profesoară de istorie la Liceul Dante Alighieri din Chișinău.

Profesoara afirmă că tentația utilizării telefonului este foarte mare, dar tinerii se conformează. “Se amuză și ei. Râd și le pun în buzunar”.

Sursa text: Realitatea.md

Comments

comments

CITEȘTE ȘI

screen-13-56-2404-03-2019

O substanță necunoscută colorează râul Bîc într-un verde aprins (VIDEO)

O substanță necunoscută colorează râul Bîc în nuanțe de verde aprins. O secvență video a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 42